onsdag den 19. maj 2010

FULL FRAME ;-)

Jeg har længe haft lyst til et lille kamera. Sådan et lille et a´la Leica M-et-eller-andet. Et der ikke syner så meget som mit store lokum til en 40D´er, som jeg ofte går på gaden med og forgæves forsøger at skjule så diskret som muligt. Men ofte kan jeg se og mærke at folk HAR set kameraet og derefter godt ved at der er en fotograf i området.

Gennem en af godtfoto.dk´s  medlemmer (Finn)  så jeg at han havde taget nogle billeder med et Olympus kamera jeg ikke kendte. Jeg googlede navnet og det viste sig at der var en hel "subkultur" af dedikerede mennesker der synes at netop dette kamera er helt fantastisk.
For sjov gik jeg på Den blå Avis for at se om der var noget til salg . Og det var der. En kvinde i Helsingør havde et til salg og næste dag var jeg oppe og se på vidunderet. Det så pænt ud og lød rigtigt når jeg trykkede på udløseren, så jeg slog til og inversterede mine penge i "den lille sag"
Så nu har jeg et Olympus Trip 35.
Pris: Kr. 100,-
Bygget en gang først i 70´erne!
35mm film .........så nu er jeg gået full frame :-))))))
Kameraet skyder på en standardtid der hedder: 1/40 sek.
Afstandsmålingen er 1m -1½m - 2m og uendeligt!!
Blænde kan stilles i auto eller fra f:2.8 - f:22
40 mm Zuiko objektiv.

Jeg har endnu ikke taget nogle billeder med det, men det bliver lidt sjovt at skulle prøve at sætte en film i og skyde de første 36 eksponeringer. Så må jeg se om jeg også synes det er sjovt i længden med at skulle arbejde med film og scanne negativer osv.
Men jeg gi´ r det en chance. Der er i hvert fald en mulighed for at kunne lave en anden slags billeder end jeg plejer. Og så skal der jo også økonomiceres med skuddene. Der er jo bare 36 billeder på så´en  en filmrulle.

Mon ikke jeg skal prøve at alliere mig med Saxild og spørge ham om jeg må scanne min første film hos ham??
I ØVRIGT:
HVOR KØBER MAN FILM BILLIGST??

Her er så mit nye vidunder:


Her nogle links til sider om dette lille søde kamera:


2 kommentarer:

Saxild sagde ...

Ha ha sådan et Olympus har jeg også Theo :o)) Det er godt nok 5 - 6 år siden jeg sidst brugte det. Jeg købte mit exemplar engang sidst i 70erne for 650 kr, så det har bestemt ikke været noget billigt kamera. Det har god optik og tager fine billeder, men det har sine svagheder. Mest irriterende er den røde pind der kommer op i søgeren når der ikke er lys nok, så det er ikke velegnet til skumle lysforhold. Blænde skalaen bruges KUN når flash anvendes, så til almindelig fotografering, skal det sættes på "A" (auto) !!! Lysmåleren er en gammeldags selenlysmåler og den har det med at dø ud med tiden. Min fungere dog stadig fint, så det er måske en skrøne. Der et par trix man kan bruge når man fotografere med kameraet, så det kan være vi skal lave et Trip 35 træf en dag :o))

Theo sagde ...

Ha´ fedt Morten!
Vi må tage et "trip" sammen en dag!
Den er jeg HELT med på. Så kan du måske også hjælpe mig med at få scannet billederne bagefter. Jeg er TOTALT novice på den slags, men jeg skal selvfølgelig have købt en scanner, hvis jeg synes det er fedt at arbejde med film.