onsdag den 2. december 2009

Længe siden

Det er GODT NOK længe siden jeg har skrevet her. Men nogen gange bliver det jo bare ikke til så meget.
Jeg havde en rigtig god dag med MR. Street, Morten Saxild for lidt over en uge siden og det er ALTID hyggeligt at være på tur med ham.
Vi mødtes en regnvåd dag over en øl og en fotosnak på Frederiksberg, for derefter at tage ud og fotografere livet.
Det var ikke det store jeg kom hjem med, men jeg nåede da lige at fange Saxild fotografere Saxil.
"D´et" mangler i cykelhandlerens navn, så han er ikke en "rigtig Saxild", men det ligner da :-)Jeg fik to pics der blev OK, men som ikke helt lever op til mine kkrav om at fortælle en historie. Ikke een der er vigtig nok i hvert fald, men sådan er det jo. Nogen gange får jeg noget med hjem og andre gange ikke.
Regnen tog til i løbet af dagen og efter et par timer gad vi ikke mere, så Morten inviterede på kaffe hjemme i privaten. Så vi fortsatte vores fototur, med varm kaffe og strømpesokker foran hans computer i stedet.
Super hyggeligt Morten - Tak for en god dag :-)

Summa sumarrum er at jeg arbejder lige så stille og roligt med min 40D´er og jeg arbejder meget med mine tanker om hvad jeg vil med mine fotos.
Jeg er mere og mere ved at gå over til ikke at være så teknikfixeret, hvor jeg er nøje med at der ikke er støj og "urenheder" i fotoet. Nej op med ISO hvis vejret/lyset kræver det.
Det der betyder noget er INDHOLDET!
Og i indholdet skal der for mit vedkommende, være minimum en historie. Og helst med mennesker på.
Det er svært at fotografere mennesker, for de står ikke stille og og gør som man gerne vil have dem til og de har i i de fleste tilfælde ikke bedt om at blive fotograferet. Jeg skal derfor være diskret, samtidig med at jeg skal fange den situation jeg kan se er ved at opstå.
Det er hundesvært, men også en interessant og sjov disciplin, både fotografisk, men bestemt også psykisk. Jeg skal overskride nogle grænser i mig selv og det er ikke nemt. Men når det lykkes er det en god fornemmelse.

Jeg var ude og spise i Københavns natteliv nogle dage efter Mortens og min tur og dér fangede jeg nogle situtioner, som jeg synes blev gode.
Et eksempel er her:Her synes jeg man får en god historie.

Det var iøvrigt enormt interessant at studere den lille familie, længe før jeg tog billedet. Først sad far og barn sammen, mens moderen var væk. De havde en fantastisk tid sammen. Smilede
og grinede. Så kom moderen og tog barnet, uden at spørge eller fornemme, at de to havde en det rigtigt hyggeligt sammen. Jeg fornemmede en spænding mellem de to voksne. De talte ikke meget og var vist meget trætte.
Jeg vidste, at jeg ville have et billede af dem, når de alle tre ikke kiggede på hinanden. Jeg havde Henri Cartier Bresson i tankerne og ventede på det "afgørende øjeblik". Og jeg var ikke i tvivl om det ville komme.
Pludselig var de tre dér, hvor jeg ønskede dem, da moderen gloede på et tomt sted mellem barnet og faderen. Og så: KLIK!
Det var en god og spændende oplevelse for mig.

Den aften og nat havde jeg kun mit 35mm f:2.0 objektiv med. Helt bevidst ville jeg tvinge mig til at være "låst" til denne brændvidde. Også en udfordring for mig, men igen meget lærerigt, fordi jeg dermed bliver nødt til at bevæge mig frem og tilbage og komponere et billede inden for de svævre rammer et fast objektiv udgør.
Prøv det selv!
Det er "fuldkornsrugbrød" for ens billedhjerne.

Ingen kommentarer: